29. Březen 2024     dnes má svátek: Taťána

METYLOVICE
oficiální stránky obce

dovolujeme si Vás informovat, že ve dnech 11.-19. července 2022 proběhne na základě požadavku Správy železnic, státní organizace výluka traťové koleje v úseku Frýdek-Místek - Frýdlant nad Ostravicí. Důvodem výluky bude oprava a rekonstrukce přejezdu a oprava kolejí na trati.
Po dobu této výluky dochází k zavedení výlukových jízdních řádů na vlakových a autobusových linkách. Tyto výlukové jízdní řády budou zavedeny na vlakových linkách S5 a S6; u autobusových linek jsou výlukové jízdní řády zavedeny na linkách 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 360, 363, 651, 655, 657 a 659. Cílem těchto výlukových jízdních řádů je v maximální možné míře dodržet návaznosti mezi spoji a také zachovat bez omezení úseky železniční dopravy: Frýdek-Místek - Ostrava a Veřovice - Valašské Meziříčí.

Výlukový jízdní řád na železničních linkách S5 a S6:
• Linka S5 (Frýdlant nad Ostravicí - Ostravice a zpět): Z Frýdlantu nad Ostravicí budou vlaky na odjezdu opožděny o 17 minut, z Ostravice budou vlaky na odjezdu uspíšeny o 16 minut.
• Linka S6 (Ostrava - Frýdek-Místek - Frýdlant nad Ostravicí - Frenštát pod Radhoštěm - Veřovice - Valašské Meziříčí):

o Úsek Ostrava hl. n. - Frýdek-Místek: beze změny jízdního řádu.

o Úsek Frýdek-Místek - Frýdlant nad Ostravicí: vyloučený úsek s náhradní autobusovou dopravou (zastávky náhradní autobusové dopravy jsou uvedeny níže). Autobusy náhradní dopravy odjezdou z Frýdku-Místku v časech X:02 (časy mimo dopravní špičku a o víkendech), X:05 (čas během dopravní špičky a o víkendech) a X:35 (čas během dopravní špičky) dle výlukového jízdního řádu. Do Frýdlantu nad Ostravicí přijedou v X:22 (časy mimo dopravní špičku a o víkendech), X:25 (časy během dopravní špičky a o víkendech) a X55 (čas během dopravní špičky) dle výlukového jízdního řádu. Z Frýdlantu nad Ostravicí odjedou autobusy náhradní dopravy v X:05 a X:35 dle výlukového jízdního řádu. Do Frýdku-Místku přijedou v X:25 a X:55 dle výlukového jízdního řádu.

o Úsek Frýdlant nad Ostravicí - Frenštát pod Radhoštěm - Veřovice: vlaky odjedou z Frýdlantu nad Ostravicí v rozmezí X:28-32 a v X:05 dle výlukového jízdního řádu. Do Frýdlantu nad Ostravicí přijedou vlaky dle výlukového jízdního řádu tak, aby byl vždy zajištěn pohodlný přestup na autobusy náhradní dopravy.

o Veřovice - Valašské Meziříčí: beze změny jízdního řádu.

Zastávky náhradní autobusové dopravy:
• Frýdek-Místek – Autobusová zastávka Frýdek-Místek, Frýdek, žel. st.
• Baška – Autobusová zastávka Baška, žel. st.
• Pržno – Autobusová zastávka Pržno, žel. st. (Odjezd NAD z hlavní silnice.)
• Frýdlant nad Ostravicí – Autobusová zastávka Frýdlant nad Ostravicí, žel. st. (Stanoviště č. 4 a 5.)
Dále upozorňujeme na úpravu jízdních řádů autobusových linek uvedených výše – tímto prosíme cestující, aby věnovali zvýšenou pozornost výlukovým jízdním řádům autobusové dopravy na zastávkách – vybrané spoje pojedou o několik minut dříve z důvodu návazností na vlaky. Výlukové informace a jízdní řády budou vyvěšeny na zastávkách. Na webové stránky www.kodis.cz budou uvedené jízdní řády umístěny v nejbližších dnech.

Jízdní řád linka 360

Jízdní řád linka 342

Jízdní řád linka 347

Děkujeme za pochopení.

V případě dalších dotazů mě neváhejte kontaktovat.

Bc. Lukáš Hrmel
dopravní specialista
Telefon: +420 555 440 367
Mobil: +420 725 863 782
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Web: www.kodis.cz
Adresa: Koordinátor ODIS s. r. o.
28. října 3388/111
Ostrava – Moravská Ostrava
702 00