03. Květen 2024     dnes má svátek: Alexej

METYLOVICE
oficiální stránky obce

Pokud sledujete hasičský sport, jistě to už víte - dvě družstva našich mladých hasičů se probojovala na místrovství České republiky v Závodu hasičské všestranosti a brannosti!
Hasičských spolků je v naši republice více než 7 tisíc a mají v součtu více než 350 tisíc členů. Jedná se tedy o zcela mimořádný úspěch. Probojovat se na mistrovství republiky se Metylovicím podařilo naposledy v roce 1955. A tehdy se dokonce naši hasiči do 11 let stali mistry.
Děkujeme za vynikající reprezentaci naší obce v krajském kole:
družstvu dorosteců:
Františku Glacovi, Ondřeji Görögi, Jakubu Večeřovi, Tomáši Halatovi ml., Tomáši Halatovi st.
a smíšenému družstvu:
Ondřeji Halatovi, Michaele Kovalové, Sofie Šigutové, Lucii Hajduškové, Elišce Kalivodové
Ale samozřejmě i závodníkům v okresním kole, jejich vedoucím a trenérům.
Mistrovství republiky se uskuteční 6. a 7. 4. ve Vlašimi.
Komu budeme v dubnu konkrétně fandit? V širší nominaci jsou:
František Glac, Ondřej Görög, Jakub Večeřa, Tomáš Halata ml., Tomáš Halata st., Jakub Křížek, Vít Závodný, Ondřej Halata, Michaela Kovalová, Sofie Šigutová, Lucie Hajdušková, Eliška Kalivodová, Nikola Placková.
Fanděte s námi!
-----
Co je Závod hasičské všestranosti a brannosti:
Jedná se týmový orientační běh terénem s plněním úkolů. Soutěžící absolvují několik zastávek s teorií (poznávání turistických značek, stop, stromů a rostlin, otázky z oblasti požární ochrany, tísňová volání atp.), dále střelba ze vzuchovky – 5 x 3 rány na vzdálenost 10 metrů, přeskok vodního příkopu a šplh po vodorovném laně a vázání uzlů.
K běžeckému času na trati se připočítávají trestné minuty za chyby. Teorie obvykle není složitá, proto v závodě obvykle rozhoduje běh a střelba.
Naši dorostenci proto nyní absolvují střeleckou přípravu pod vedením střeleckých trenérů v Centru volného času Astra ve Frenštátu p.R.

hasii

hasii 1